lauantai 3. syyskuuta 2022

Viikon ompeluprojekti: Kestovaippa & collegehousut

 Tällä viikolla meillä on ompelukone sauhunnut ahkeraan, kun loppukesästä meille rantautui uusi ompelukone. Olen saanut ommella sillä menemään. Kärsivällisyyttä on vaadittu, kun ompelulangat on milloin sekaisin ja milloin siitä katkeilee ompelulanka. (Lähinnä ylälanka tekee mulle temput). Näistä pienistä vastoinkäymisistä huolimatta ompelu jaksaa koukuttaa ja mulla vierähtääkin helposti tunti jos toinenkin ompelukoneen ääressä, ihan mun lempipuuhaa. Kahden pienen lapsen äitinä joutuu usein vain käyttämään ompelemiseen aikaa iltaisin, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Tai herätä aamuisin riittävän aikaisin ennen heitä, jotta aikaa riittäisi ommella rauhassa. On tullut toki ommeltua niinkin, että lapset pyörii mukana. 

Kirjoitin viimeksi kestovaipoista oman postauksen..tämä onkin hyvää jatkoa sille. Koska seuraavaksi näet kuvia itse tehdystä kestovaipasta (pieni varoituksen sana: Siitä nyt ei tullut kovin siistiä vaippaa & jouduin ompelemaan kuminauhat uudestaan, kun tuli mutkia matkaan) Mutta lopputulos oli kaikesta huolimatta toimiva vaippa, jonka meidän tytär saa käyttöönsä. Ja meidän tytär on päässyt jopa jo kokeilemaan vaippaa & toistaiseksi on ollut toimivan oloinen kestovaippa. Bambu+mikrokuitu taskuvaipassa on toimiva kombo ainakin pariksi kolmeksi tunniksi.





Tässä on itse ompelemani kestovaippa, koko M. Kuivapintainen. Sisäkankaana on käytetty coolmax ja ulkokangas on PUL-kangasta (Kosteudensulkukangasta).  Tyttäreni uusi kestovaippa. 





Tässä sama kestovaippa avattuna ulkopuolelta.  Tässä on tarrakiinnitys. Tähän olisi lisäksi voinut ommella lisäsäätötarran, mutta nyt ei ole tarvetta. 









  Tässä vaipan sisäpuoli. Tämä on siis taskuvaippa, johon laitetaan vielä imuja sisälle jotta toimii kuten on tarkoitus. Olen ommellut ns. vastakappaleen (pesutarra) tarroille, jotta tarrat ei takerru pesussa pesupussiin tai muihin pyykkeihin. Käytin näissä touch tape-tarranauhaa, vaikka aplix 800 olisi varmasti ollut parempi. Ja sisälle on ommeltu 7mm kuminauhaa. Myös taskun täyttöaukoihin (sisäkankaaseen & PUL-kankaaseen on ommeltu kuminauhakujat)                                   



Niin ja ompelin tässä tällä viikolla tyttärellemme uudet housut. Ne onnistui aika hyvin. Lopputulos oli mitä toivoinkin. Pelkäsin ommelleeni kuminauhan liian kireälle, mutta ei se sitten onneksi vaikuttanutkaan olevan liian kireällä. Ja todennäköisesti löystyy ajan myötä.

Tässä kuvassa housut olivat vielä hieman kesken:




Tässä housut valmiina. Puuvillacollegea, 100% puuvillaa. Väri punainen. Koko 80/86.




Ja sitten vielä kuva samoista housuista meidän tyttären päällä. Jouduin vähän käärimään lahkeita, kun meinasi mennä lahkeet jalkojen alle. Mutta on sitten ainakin pieni kasvuvara olemassa. Näiden kanssa menee hyvin myös kestovaippa, kuin kestovaippa.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti